Whoopie Pies

Igår testade jag att baka whoopie pies, för första gången.
Kan ärligt säga att jag inte riktigt förstår hysterin kring dessa bakverk, tyckte inte att de var nåt vidare särskilt alls..
Men, det kan ju bero på att jag började med den enklaste varianten jag kunde hitta! :)
Kan ju oxå vara för att det var bikarbonat i smeten, det ger ju en lite annan smak än bakpulver.
Jag gjorde iaf en chokladvariant med marshmallowfyllning, vet nu hur jäkla kletigt det är med smält marshmallow??
William godkände dem iaf, stoppade i sig 3 stycken på en gång!
Mina blev mer som macarons i storlek, så det var ju inte så svårt att stoppa i sig flera om man ville det!
Eftersom jag inte blev riktigt nöjd med smaken på kakorna, så tänkte jag inte lägga upp receptet, men det är hämtat från boken "Whoopie Pies" från bokförlaget "Love Food", om du iaf skulle vilja testa!
Men en bild kan ni få!
Puss o Kram
 
 

Bullmamsen Rekommenderar!

Har hittat två stora frukost-favoriter!
Dels är det Wapnös yoghurt med smak av hallon, blåbär o lingon.
Oj, så god!
Skulle nog kunna äta hela på en gång, om det inte vore för att jag nog blir lite konstig i magen då..
Mina andra favorit är en nu Philadelphia som jag hittade i affären när jag var o handlade i lördags.
Med smak av Marabou mjölkchoklad!
Lite som Nutella, fast godare!
O lite nyttigare, inbillar jag mig oxå..
Jag har bara provat den på mackan, men skulle tro att den kan funka som frosting eller fyllning till muffins o annat oxå.
Prova!
Helt galet goda båda två!
Puss o Kram

Cheesecake med hallon

En helt underbar kaka som jag gjorde i somras.
Se bara till att du har många fikagäster på gång när du ska göra den, eftersom den är både stor o mäktig!
 
CHEESECAKE MED HALLON
BOTTEN
225 g smör
30 digestivekex
FYLLNING
3 askar á 300 g philadelphiaost
2½ dl crema fraiche
skal o saft av 1 citron
1 dl koncentrerad apelsinjuice
3 dl strösocker
1½ msk vaniljsocker
3 msk maizena majsstärkelse
10 ägg
TOPPING
2 liter hallon
10 gelatinblad
8 dl blandad citronsaft
 
1. BOTTEN: Smält smöret o låt det svalna. Krossa kexen i matberedaren, häll i smöret. Kör en kort stund tills du fått en smulig deg. Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
2. FYLLNING: Vispa ihop philadelphiaost, creme fraiche, citronskal o - saft, apelsinjuice, socker, vaniljsocker o maizena. Tillsätt äggen ett i taget o vispa smeten slät. Häll smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min. Kakan är fortfarande mjuk, men stelnar när den svalnat, efter några timmar.
3. TOPPING: Lägg hallonen på kakan o ställ den kallt, gärna i frysen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten några min.
Krama ur vattnet. Blanda till saften, den ska vara stark. Smält gelatinet i lite av saften på svag värme i en kastrull. Tag av från värmen, tillsätt resterande saft. Rör om o låt svalna, ställ gärna i kylen, rör om då o då. Häll gelét över kakan. Lät stå tills gelét stelnat, gärna några timmar. Skär upp i bitar.
LYCKA TILL!!
 

RSS 2.0