Cheesecake med hallon

En helt underbar kaka som jag gjorde i somras.
Se bara till att du har många fikagäster på gång när du ska göra den, eftersom den är både stor o mäktig!
 
CHEESECAKE MED HALLON
BOTTEN
225 g smör
30 digestivekex
FYLLNING
3 askar á 300 g philadelphiaost
2½ dl crema fraiche
skal o saft av 1 citron
1 dl koncentrerad apelsinjuice
3 dl strösocker
1½ msk vaniljsocker
3 msk maizena majsstärkelse
10 ägg
TOPPING
2 liter hallon
10 gelatinblad
8 dl blandad citronsaft
 
1. BOTTEN: Smält smöret o låt det svalna. Krossa kexen i matberedaren, häll i smöret. Kör en kort stund tills du fått en smulig deg. Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
2. FYLLNING: Vispa ihop philadelphiaost, creme fraiche, citronskal o - saft, apelsinjuice, socker, vaniljsocker o maizena. Tillsätt äggen ett i taget o vispa smeten slät. Häll smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min. Kakan är fortfarande mjuk, men stelnar när den svalnat, efter några timmar.
3. TOPPING: Lägg hallonen på kakan o ställ den kallt, gärna i frysen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten några min.
Krama ur vattnet. Blanda till saften, den ska vara stark. Smält gelatinet i lite av saften på svag värme i en kastrull. Tag av från värmen, tillsätt resterande saft. Rör om o låt svalna, ställ gärna i kylen, rör om då o då. Häll gelét över kakan. Lät stå tills gelét stelnat, gärna några timmar. Skär upp i bitar.
LYCKA TILL!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0