Jordgubbs- och rabarberpaj

 
 
Denna paj är bara helt ljuvligt god, syrlig rabarber ihop med söt jordgubbe, kan det bli bättre?
Var hemma hos svärmor och snodde lite rabarber, eftersom mina gett upp för säsongen.
Trodde dessutom att det var slut med jordgubbar för i år, men tji fick jag!
De sitter fortfarande utanför Maxi o säljer dessa fantastiska bär!
 
JORDGUBBS- OCH RABARBERPAJ
 
SMULDEG
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3/4 dl strösocker
100 g smör eller 1 dl flytande margarin
FYLLNING
3 stjälkar rabarber
½ liter jordgubbar
½ dl strösocker
2 msk potatismjöl
 
Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke.
Fördela i fast smör med fingertopparna, eller rör i flytande margarin med en slev.
Blanda ihop till en smulig deg.
Skala och skär rabarber i cm-tjocka bitar.
Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnsfast form.
Strö över socker och potatismjöl.
Fördela smuldegen över fyllningen.
Grädda i 225 grader 15-20 minuter.
Servera med vaniljsås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0