Rabarbermarmelad med kanel

 
 
Ja, som sagt så har jag syltat en hel del på sistone..
Och som sagt snodde jag en del rabarber av svärmor.
Denna marmelad kan nog vara riktigt god på lite vaniljglass, bara värm marmeladen lite, så det blir så där gojsigt och gott, som man ville ha det när man var mindre! :)
Marmeladen blev ganska lös, men god ändå! (Kanske funkar med syltsocker istället??)
 
RABARBERMARMELAD MED KANEL
 
2 liter rabarber
2 dl vatten
8 dl socker
2 tsk kanel
2 kanelstänger
2 tsk citronsyra
 
Koka ihop socker och vatten, lägg i kanel och kanelstänger.
Låt sjuda några minuter, ta upp stängerna.
Lägg i rabarber i bitar och citronsyra.
Låt sjuda ca 20 minuter, tills rabarbern smält.
Häll upp på burkar och förvara svalt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0