Svartvinbärsgelé

 
 
Eftersom jag hade saft kvar sen förra året, så fick det bli en omgång gelé istället.
Bra att ha, när vi nu har en massa vildsvinskött i frysen!
När man gör gelé ska ju bären gärna vara knappt mogna, men det brukar gå bra ändå, man får koka det hela lite längre bara!
 
SVARTVINBÄRSGELÉ
 
1 kg vinbär, behöver inte rensas eller repas
4 dl vatten
1 kg strösocker per liter avrunnen saft
 
Lägg bär och vatten i en kastrull o mosa med en potatisstöt.
Koka upp och låt koka ca 10 minuter.
Sila genom silduk och låt rinna av väl.
 Mät upp mängden på den avrunna saften och häll tillbaka i kastrullen.
Koka upp och låt koka ett par minuter.
Tillsätt sockret och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
Gör geléprov : Lägg en tallrik kallt, t ex i frysen. Ta en klick av gelén,
lägg på tallriken o dra med skeden igenom gelén.
Rinner det inte ihop igen är gelén klar.
Skumma väl, och häll upp på små burkar.
Förvara svalt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0