Mjuk pepparkaka med skogsbär

Hittade ett recept i en tidning som damp ner i brevlådan härom dagen.
Men, ett lite problem uppstod, nar kakan var klar låg 1/3 kvar i ugnen..
Alltså måste man ha en riktigt stor form, eller två mindre!
Därav den inte så snygga bilden på kakan..
Men den var mycket god, lite choklad i en kaka är ju aldrig fel! :)
 
MJUK PEPPARKAKA MED SKOGSBÄR
 
450 g vetemjöl (ca 7½ dl)
10 g bakpulver (2 tsk)
5 g bikarbonat (1 tsk)
5 g ingefära (ca 2 tsk)
5 g kryddnejlika, malen (ca 2 tsk)
6 g kanel (ca 1 msk)
125 g mörk choklad
450 g socker (ca 4½ dl)
125 g rumsvarmt smör
240 g ägg (ca 4 st)
250 g naturell yoghurt 3% (2½ dl)
3 dl frysta blåbär och lingon
 
Smörj och bröa en form som rymmer minst 2 liter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor i en bunke.
'Smält chokladen och låt den svalna.
Vispa socker och smör pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Rör ner den smälta chokladen växelvis med yoghurten.
Rör försiktigt ner mjölblandningen och vänd ihop till en jämn smet.
Vänd till sist ner de frysta bären och häll smeten i formen.
Grädda kakan i ca 1 timme.
Låt den svalna en stund i formen innan du stjälper upp den.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0