Hallonrutor

En riktigt enkel och snabbakad kaka!
Och dessutom jättegod!
Servera den med lite lättvispad grädde, eller varför
inte lite vaniljglass.
 
 
HALLONRUTOR
 
150 g smör
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
200 g hallon
50 g mandelspån
 
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner sockret och äggen, ett i taget.
Blanda sedan ner mjöl och vaniljsocker,
rör tills smeten är slät.
Täck en liten långpanna med bakpapper
och bred ut smeten.
Fördela hallonen över smeten och strö
över mandelspån.
Grädda i 175 grader ca 30 min.
Låt kakan svalna något innan du skär den i bitar.
 
 

Marknadsnougat

Och så gick det då en månad och lite till igen,
att det ska vara så väldans svårt att få tummen ur..
Nåja, här kommer i alla fall ett tips på godis som är
riktigt enkelt att göra, och så in i helskottas gott, så man får
gömma undan dem så man inte går och nallar hela tiden! :)
Jag är ju uppvuxen i Unnaryd, och där är det marknad andra
onsdagen varje månad (utom januari o februari).
Vi gick t.o.m dit med hela skolan, på skoltid!
Och då gick ju en del av pengarna man fått med sig till att
handla godis från Kais Konfekt.
Röda, vita, gröna och min favorit: NOUGAT!
Nu kan jag säga att jag behöver nog inte åka på marknad fler gånger,
för jag har hittat receptet på nougaten!
Godast är de när de legat till sig nån vecka..
 
MARKNADSNOUGAT
 
125 g margarin
5 3/4 dl socker
1 3/4 dl vatten
6 ½ dl mjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao
1-2 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
 
Sikta mjöl, florsocker och kakao ner i en bunke tillsammans
med vaniljsocker.
Lägg margarin, socker och vatten i en kastrull, låt det koka
samman max 2 min.
Häll ner mjölblandningen i kastrullen och vispa kraftigt
till en jämn smet.
Häll upp smeten på bakpapper i en form eller plåt,
låt stelna kallt i några timmar.
Skär i kuber, förvara godisarna kallt.
 
 

RSS 2.0