Kanelbullar

I söndags fick jag för mig att jag skulle baka kanelbullar.
Jag använder mig av Leila Lindholms basrecept till degen, o bullarna blir helt otroligt saftiga o supersmaskiga!
Man får stoppa den i frysen illa kvickt, annars är det stor risk att man goffar i sig allihop.. :)
Tyvärr hittar jag inte min bild på dem, så får hålla tillgodo med en från Google!
LEILAS KANELBULLAR
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1½ dl strösocker
½ tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
12 dl vetemjöl (special)
 
 
Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel o värm dem med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke o lös den med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör o ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget o arbeta samman till en smidig deg.
Jäs degen till dubbel storlek, 45-60 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut degen o lägg på din egen fyllning.
Gör snäckor eller knutar o lägg på plåt.
Jäs under bakduk till dubbel storlek 45-60 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg o stör på pärlsocker.
Grädda dem i ugnen i ca 10 min.
 
Jag brukar göra en fyllning på smör, kanel o råsocker.
Lycka till!!
 
Puss o Kram
 
 

Oooops..

Jag råkade lägga inlägget på fel blogg..
Nåja, lär väl knappast vara sista gången det händer. :)
Återkommer lite senare med ett lite mer väldoftande o smaskigt inlägg!
Puss o Kram

Skolfotografering

Härom dagen var det dags för barnen att fotograferas i skolan.
Eftersom jag började jobba redan 06.30, så var det pappa Henke som fick den stora äran att göra barnen vackra o fixa frisyr.
Sä här tjusiga blev de!



Emma fick rosa slingor o glitter i håret, William fick en svart tuppkam o glitter.
Nu ska vi bara vänta o se om bilderna blev bra!
Puss o Kram

Amerikansk äppelpaj

Henke ville att jag skulle baka en äppelkaka härom dagen.
Jag ville inte göra samma som jag alltid gör annars, äppelsockerkaka, så jag bläddrade lite i mina recept o hittade denna väldigt enkla kaka.
O SÅÅÅ god den var!
AMERIKANSK ÄPPELPAJ
Ca 8 personer
5 äpplen
1 tsk mald kanel
100 g smör
2½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ägg
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala, kärna ur o skär äpplena i tunna klyftor.
Lägg äppelklyftorna i en smord pajform, ca 26 cm i diameter.
Strö över kanel.
Smält smöret o låt svalna.
Blanda socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver o salt.
Rör ner det smälta smöret o ägget.
Bred ut smeten ovanpå äppelklyftorna.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills pajen fått gyllenbrun färg.
Servera med vaniljsås eller glass.
Puss o Kram!

Ny blogg!

Bullmamsen tröttnade lite på den gamla bloggen, när jag inte kunde lägga upp fler bilder..
Så nu har jag flyttat!
Kommer så småningom bli två skilda bloggar, en med recept o en med familjeliv.
Puss o Kram

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0