Brittatårta
Beställaren av smörgåstårtorna ville även ha något till kaffet.
Eftersom smörgåstårta ju är ganska mäktigt, så ville de ha något lite lättare till kaffet.
Efter mycket funderande kom de själva på denna tårta, som jag själv nästan glömt bort!
Är flera år sedan jag själv bakade den, men gott är det!
Fyllningen går att variera ganska mycket efter eget tycke och smak.
Just denna fylldes med Lemon curd-grädde och hackad choklad.
Annars kan man ta grädde och frukter och bär av alla de slag!
BRITTATÅRTA
Ca 12 bitar
SOCKERKAKSSMET
125 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
2 äggulor
1½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
MARÄNGSMET
2 äggvitor
1 3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade hasselnötkärnor
Klä en långpanna (30x40 cm) med lätt smort bakplåtspapper.
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt äggulorna under vispning.
Blanda mjöl ock bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen och mjölken, lite i taget.
Bred ut smeten tunt i långpannan.
Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa ner socker och vaniljsocker, lite i taget.
Bred marängsmeten över sockerkakssmeten.
Strö de hackade nötterna över.
Grädda ljust beige i 175 grader, ca 20 min.
Låt kakan kallna.
Dela kakan mitt itu.
Lägg din fyllning på en halvan och lägg den andra halvan över.
Kommentarer
Trackback