Rabarberkaka

Jag vet att rabarberna nådde sin höjdpunkt för ett tag sedan.
Men, vi planterade om våra ungefär när alla ni andra njöt av
rabarberkaka i solen, och NU är våra som bäst! :)
Denna kakan är mycket enkel, och även mycket god.
Kardemumman gör susen i kakan, mycket smaskigt!
Gillar man inte kardemumma, så kan man säkert byta ut
det mot kanel, eller bara hoppa över det helt.
Du kan även ha i andra bär eller frukter, t ex björnbär
är väldigt gott ihop med kardemumma.
 
RABARBERKAKA
 
Rabarber
2-3 stjälkar rabarber
1 tsk kardemumma
2 tsk socker
Kaka
100 g smör eller margarin, rumsvarmt
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
 
Skär rabarbern i bitar, blanda socker och kardemumma i en skål,
lägg i rabarbern och rör om.
Rör ihop smör och socker.
Tillsätt ägget, och sedan bakpulver och vaniljsocker.
Tillsätt vetemjöl och och mjölk och rör allt till en jämn smet.
Häll i rabarbern och rör ihop med en slickepott.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 35-40 min.
Servera kakan ljummen med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.
 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna Karlsson

Kakan låter jättegod!

Svar: Tack!
Ulla Arnum

2014-07-28 @ 10:41:44
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0