Rulltårta med choklad och kokos

Kokos är ju alltid gott, men kanske lite annorlunda
i en rulltårta.
Men det blev väldigt gott i alla fall!
Smörkrämen blev lite hård, men låt bara rulltårtan ligga framme
en stund innan den ska ätas, så är det inga problem.
Receptet kommer från Hembakat.
 
 
RULLTÅRTA MED CHOKLAD OCH KOKOS
 
3 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
½ dl vatten
1 dl riven kokos
SMÖRKRÄM:
200 g smör, rumsvarmt
2 äggulor
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd ner
 det ihop med vattnet i smeten.
Vänd till sist ner kokos.
Bred ut smeten jämnt på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
Stjälp upp bottnen på bakplåtspapper, dra av pappret
och låt den svalna under bakduk.
Vispa ihop äggula och smör till smörkrämen.
Tillsätt övriga ingredienser.
Bred ut krämen på bottnen, rulla ihop rulltårtan.
Förvara rulltårtan i kylen.
 
 
 

Bröllopstårta

 
 
Fick frågan om jag ville göra bröllopstårta till en
före detta jobbarkompis, och givetvis blev jag överlycklig!
Men, så ville de ha med marsipan, och jag och marsipan, vi
är inte direkt bästisar..
Men jag sa att jag i alla fall ville prova.
Så jag köpte hem ett färdigt marsipanlock, vilket jag senare fick
veta är myclet svårare att jobba med än när man kavlar själv..
Tårta blev det i alla fall!
Två till och med, jag ville spackla marsipantårtan med
marängsmörkräm, och då fick jag ju en hel del sådant över,
så jag gjorde en tårta som jag spritsade rosor på av krämen.
Marsipantårtan fyllde jag med rabarberkompott och
vaniljkräm, den andra med chokladmousse och
passionsfruktmousse.
Och så fick givetvis det blivande brudparet smaka, vi tog halva
tårtorna var, så vi här hemma fick smaka oxå.
Och de gillade den med rosorna bäst!
Så jag fick jobbet som bröllopstårtebagare, och dessutom
slapp jag fibbla med marsipanen! :)
 

Kladdig chokladtårta

Fick ett sms från en mamma till en kille i min dotters klass.
Hon säger att hon inte kan baka över huvud taget, och
hennes son önskade sig en kladdig chokladtårta till
sin 10-årsdag.
Förutom att det skulle vara just en kladdig chokladtårta,
så fick jag ganska fria händer.
Jag tänkte och tänkte, och till slut blev det denna skapelse.
Den är fylld med chokladmousse och marängsmörkräm med choklad,
spacklad med samma smörkräm och pyntad med blåbär,
hallon och maltesers.
Dessutom gjorde jag chokladbottnar, så gillar man choklad
så gillar man nog denna tårta!
 
 
 
 

RSS 2.0