Jordgubbs- och rabarberpaj
Var hemma hos svärmor och snodde lite rabarber, eftersom mina gett upp för säsongen.
Trodde dessutom att det var slut med jordgubbar för i år, men tji fick jag!
De sitter fortfarande utanför Maxi o säljer dessa fantastiska bär!
JORDGUBBS- OCH RABARBERPAJ
SMULDEG
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3/4 dl strösocker
100 g smör eller 1 dl flytande margarin
FYLLNING
3 stjälkar rabarber
½ liter jordgubbar
½ dl strösocker
2 msk potatismjöl
Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke.
Fördela i fast smör med fingertopparna, eller rör i flytande margarin med en slev.
Blanda ihop till en smulig deg.
Skala och skär rabarber i cm-tjocka bitar.
Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnsfast form.
Strö över socker och potatismjöl.
Fördela smuldegen över fyllningen.
Grädda i 225 grader 15-20 minuter.
Servera med vaniljsås.

Kommentarer
Trackback