Rabarbermarmelad med vanilj

 
 
Ja, vad ska man säga..
Jag tycker att det är ganska kul att koka sylt och marmelad!
Nu har vi nog så vi klarar oss ett tag i alla fall.. :)
Var hos svärmor igår och plockade med mig lite mera rabarber, synd att de bara ska stå där och se ledsna ut..
Denna gången ville jag göra något med vanilj, sökte på nätet (Google is tha shit!:)), och hittade detta som verkade smaskigt.
Och det var det också!
Dessutom blev den mycket fastare än den med kanel, kan vara för att det var med syltsocker istället för strösocker?
 
RABARBERMARMELAD MED VANILJ
 
500 g rabarber
1 vaniljstång
2 msk vatten
500 g syltsocker
 
Skär rabarbern i mindre bitar.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg rabarber, vaniljstång + frön och vatten i en kastrull.
Koka ihop till rabarbern smält.
Tillsätt syltsocker, och låt koka ca 2 minuter.
Häll upp på burkar och förvara svalt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0