Amerikansk äppelpaj
Denna äppelkaka är väldigt lättbakad, och ruskigt god!
Själva smeten blir knäckigt seg och lite hård.
Servera med massor av vaniljsås!
AMERIKANSK ÄPPELPAJ
5 äpplen
1 tsk mald kanel
100 g smör
2½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
Lägg äppelklyftorna i en smord pajform, ca 26 cm i diameter.
Strö över kanel.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Rör ner det smälta smöret och ägget.
Bred / klicka ut smeten ovanpå äppelklyftorna.
Platta till smeten.
Strö ev. över lite kanel.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Kommentarer
Trackback