Banankaka

 
Ibland händer det ju att man handlar hem bananer, och det tar slut innan man själv hunnit smaka.
Men så ibland händer det att de bara blir liggande, och blir alldeles bruna och inte så värst goda att äta som de är.
Det är DÅ man bakar banankaka!
Barnen gillar inte alls banankaka, underligt eftersom de är så förtjusta i bananer annars!
Denna är lite extra god, med valnötter i smeten.
Glasyren har jag själv lagt till, eftersom jag tyckte att den blev lite tråkig bara som den var.
 
BANANKAKA
ca 20 bitar
 
2 dl strösocker
3 dl florsocker
300 g rumsvarmt smör
4 mogna bananer
4 ägg
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk kanel
1 tsk kardemumma
150 g grovhackade valnötter
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra o bröa en långpanna, ca 28x36 cm.
Vispa ihop socker, florsocker och smör.
Mosa bananerna och rör ner dem.
Vispa i äggen ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma och tillsätt detta.
Blanda i nötterna och häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
GLASYR
3 msk smör
3 msk mjölk
3 dl florsocker
1½ msk kakao
ev. flagad mandel
 
Smält smöret.
Ta grytan från plattan och rör i mjölken.
Sikta i florsocker och kakao.
Bred glasyren över den avsvalnade kakan.
Strö ev. över lite flagad mandel.
Skär kakan i lagom stora bitar och njut!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0