Choklad- och mandelbiscotti
Har säkert haft med dessa små godingar förut, men en del tål att upprepas!
De är så jäkla goda, så jag måste ställa ner dem i källaren med en gång,
för att jag inte ska äta upp alla på en gång..
Jag brukar hacka all mandeln, lättare att sedan skära de färdiga längderna då.
Servera dem till finfikan, eller gör som italienarna, och doppa dem i ett
glas gott dessertvin!

CHOKLAD- OCH MANDELBISCOTTI
ca 60 stycken
150 g sötmandel
100 g mörk choklad
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 tsk rivet apelsinskal
2 ägg
ca 6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Strö ut mandeln på en plåt och rosta dem i ugnen ca 10 min.
Grovhacka hälften av mandeln och all choklad.
Vispa smör och socker mjukt.
Blanda i apelsinskal, ägg och mjölet blandat med vaniljsocker
och bakpulver.
Sist blandar du i all mandel och chokladen.
Forma degen till sex rullar, lägg dem på plåt med bakpapper.
Platta till dem något med handflatan.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Skär dem i sneda längder med en vass kniv.
Grädda skorporna ytterligare 8-10 min.
Låt svalna.

Lägg kakorna i en vacker glasburk och låt dem stå framme.
Om du vågar.. De kan ju försvinna ganska fort.. :)
Om du vågar.. De kan ju försvinna ganska fort.. :)
Kommentarer
Trackback