Kladdkaka
Jag överraskade barnen med en kladdkaka när de kom
hem från skolan i fredags.
Denna blev riktigt kladdig och chokladig.
Servera den med en klick lättvispad grädde.

KLADDKAKA
12-14 bitar
4 ägg
3½ dl socker
200 g mörk choklad
4 msk kakao
200 g smör
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad över vattenbad eller i micron.
Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl
och blanda tills du får en slät smet.
Häll i en smord och bröad springform, ca 22 cm.
Grädda 17-25 min, känn med sticka, kakan ska vara kladdig i mitten.

Eftersom det var Alla Hjärtand Dag i fredags, så fick man givetvis ett geléhjärta på kakan!
Kommentarer
Trackback