Citronrutor
Dessa kakor är ganska enkla att baka, och blir mycket goda.
Jag hade ingen citron hemma, men däremot lime, som funkade precis lika bra.
Man kan nog ta 3 lime ( istället för 2 citroner), så att det blir lite mer smak.

CITRONRUTOR
250 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 citroner, rivet skal av 1, saft av 2
3 ägg
3 äggulor
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
MARÄNG:
3 äggvitor
1½ dl socker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker.
Vispa i citronskal- och saft, samt ägg och äggulor.
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten.
Häll i en liten långpanna, ca 24x30 cm, klädd med bakpapper.
Vispa äggvitan till hårt skum i en separat skål, vispa i sockret lite i taget.
Vispa ihop till en fin blank maräng.
Bred marängen över kakan och grädda längst ner i ugnen 30-35 min.
Skär i bitar när den svalnat.

Kommentarer
Trackback