Kolacheesecake
En riktigt god cheesecake med kolasmak.
Receptet kommer från senaste numret av Bakat & Gott.
KOLACHEESECAKE
BOTTEN:
100 g smör
200 g digestivekex
2 msk socker
FYLLNING:
2 gelatinblad
1 dl mjölk
400 g färskost
4 ägg
1 burk karamelliserad mjölk
GLASYR:
100 g ljus choklad
50 g mörk choklad
50 g smör
2 tsk ljus sirap
BOTTEN: Smält smöret i en kastrull.
Smula kexen, gärna i matberedare.
Tillsätt socker och smält smör och blanda samman.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 24 cm.
Häll i smulorna och tryck ut till en jämn botten.
Grädda i 175 grader 10 min.
FYLLNING: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Värm hälften av mjölken i en kastrull.
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma mjölken.
Häll i resten av mjölken.
Vispa färskost och ägg.
Tillsätt mjölkblandingen och den karamelliserade mjölken
till färskostblandningen.
Blanda till en slät smet och häll i formen.
Grädda i 175 grader i 45 min, låt svalna.
GLASYR: Smält samman all choklad, smör och sirap över
vatten bad och häll över cheesecaken.
Låt stelna.

Kommentarer
Trackback