Sorry..

Ber om ursäkt att det varit lite tyst här ett tag, har varit hemma /sjukskriven med nackspärr.
När det var som värst kunde jag bara sitta och glo på tv och promenera...
Inget bakande what so ever alltså.
Men nu är jag tillbaka på banan igen!
I söndags bakade jag lite grann, men tyvärr inga nyheter, utan två gamla godingar, nämligen chokladbollar och drömmar.
Men snart är det ju jul (IGEN!), och då blir det förhoppningsvis lite bakat till dess.
Håll tillgodo med mina gamla recept så länge!
 
 

Kycklingfilé i ugn

Detta är en av mina absoluta favoriträtter!
Och det är dessutom enkelt att göra!
Några exakta mått på ingredienserna har jag inte, man får höfta lite.
 
 
KYCKLINGFILÉ I UGN
 
Ta kycklingfiléer, är de stora så dela dem på mitten.
Skär ett snitt i var filé.
Fyll filéerna med en god, smaksatt färskost.
Vira in var filé i en baconskiva.
Stek dem gyllenbruna.
Vispa under tiden ihop grädde, lite chilisås, salt och peppar.
Man kan även smaksätta med basilika om man vill.
Lägg de stekta brynta filéerna i en ugnsfast form.
Häll gräddblandningen på och runt kycklingen.
Sätt i ugn på 200 grader ca 30 min.
Servera med ris o en sallad.
 

Kladdkaka

Idag är det Kladdkakans Dag!
Och då måste man ju göra en kladdkaka!
Detta är mitt favoritrecept, det blir perfekt varje gång.
Vill man kan man piffa den med minimarshmallows, frysta hallon, polly, tja lite vad man känner för.
Ibland river jag över lite nougat precis när jag tagit ut kakan ur ugnen, mycket gott.
Ett litet tips är även att bröa formen med kokosflingor istället för ströbröd, det ger en lite knäckigare smak.
 
KLADDKAKA
 
100 g smör
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl socker
 
 
Smält smöret.
Blanda samman de torra ingredienserna.
Rör i smör och ägg, blanda väl.
Smörj och bröa en ugnssäker form.
Häll smeten i formen.
Grädda i 175 grader ca 30 min.
Servera med lättvispad grädde.
 

Fika hos Bullmamsen!

 
 
Tänkte visa en bild på hur det kan se ut när man blir bjuden på fika hos mig!
Just detta är från när vi hade "Sabinas babyfika" hemma hos mig.
Ett fikasuget gäng kom hit, o vi tog en fika med kollegan Sabina som strax ska få barn.
Det bjöds på morotskaka, äppelkaka, drömrulltårta, chokladbollar, chokladsnittar, syltsnittar, vaniljkransar, makalösa, och schackrutor.
Det var nog ingen som gick hungrig härifrån.. :)
 

Makalösa

 
Detta är en kaka som jag nästan hade glömt bort, men så såg jag dem i en tidning, och tänkte genast att jag skulle baka dem igen!
De är galet enkla att baka, och blir riktigt goda!
Varför de heter Makalösa har jag ingen aning om, kanske för att de är makalöst goda??
Eller för att de är makalöst enkla att göra?
 
MAKALÖSA
 
Ca 45 stycken
 
200 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1½ dl russin
 
Rör smör och socker mjukt.
Blanda i mjöl, bakpulver och russin.
Rulla små bollar och lägg glest på plåt med bakpapper.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 8 min.
 

RSS 2.0