Mjuk pepparkaka

Blev sugen på mjuk pepparkaka igår, o hittade detta receptet i nya numret av "Hembakat".
Den blev lite frasig på ytan o mjuk o saftig inuti, supergod!
O så är det ju så enkelt, o mycket snabbare än att göra pepparkaksmuffins!
 
MJUK PEPPARKAKA
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
50 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
2 stk stött kardemumma
1 krm mald nejlika
1 tsk mald ingefära
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj o bröa en avlång form, ca 1½ liter.
Smält smöret.
Vispa ägg o socker pösigt.
Tillsätt grädde o smält smör, blanda varsamt.
Blanda mjöl, bakpulver o kryddor.
Sikta ner i äggsmeten o rör tills allt är blandat.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, känn med provsticka att kakan är torr.
Täck ev med bakplåtspapper om kakan ser ut att bli mörk mot slutet av gräddningen.
Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0