Äppelmuffins med havretopping
Nu är det ju dags att ta hand om alla äpplen som finns överallt i trädgårdarna!
Fast jag får tyvärr köpa mina äpplen, de vi har i vår trädgård är så fulla med mask, att de bara duger till mat till vildsvinen..
Nåja, det finns gott om dem i affären också!
Dessa muffinsar blir extra goda, med havre-knaster på toppen.
Servera dem som en liten portions-äppelkaka med vaniljsås, eller ät dem precis som de är!

ÄPPELMUFFINS MED HAVRETOPPING
200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
socker, kanel
TOPPING
75 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn
TOPPING: Smält smör, blanda i socker och havregryn.
Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget.
Blanda ner vatten och mjöl blandat med bakpulver.
Fyll muffinsformar till hälften med smet.
Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med socker, tryck ner ett par klyftor i varje form.
Strö på toppingen.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 25 minuter.

Kommentarer
Trackback