Geléhallon

Godis nummer två som vi provade igår var geléhallon.
En sak är säker, man får inte vara rädd för att bli kladdig om fingrarna när man gör dessa små raringar!
Och det luktade INTE gott när man kokade ihop det, men det smakade mums när det var klart!
Dessa är också enklast att dela med en sax, bara klipp isär i lagom bitar.
Även dessa var lite mindre söta än de man köper, och inte alls lika många e-nummer!
Av barnen fick de mycket väl godkänt!
 
Kladdigt som attan! Tyvärr hade jag en för dålig sil, så kärnorna kom med i alla fall..
GELÉHALLON
200 g frysta hallon
7 gelatinblad
3½ dl socker
1 dl vatten
3/4 dl honung
1½ tsk citronsyra
strösocker
 
Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 15x30 cm.
Tina hallonen och pressa dem genom en sil.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp vatten, socker och honung till 150 grader.
Rör i hallon och citronsyra.
Ta upp gelatinet och smält det i en kastrull.
Blanda ner i hallonen.
Häll smeten i formen och ställ kallt för att stelna.
Dela i lagom stora bitar och rulla dem i socker.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0