Björnbärssylt

Igår kokade jag björnbärssylt av en låda bär jag hittade i frysen.
Tänkte plocka nya och frysa in, och då kan man ju göra av med de gamla!
Nu är det ju galet enkelt att koka sylt, när det finns syltsocker med pektin.
Du tar 2 kg bär eller frukt och kokar ihop med 1 kg syltsocker, låt det
koka ihop ca 10 minuter.
Gör du citrusmarmelad / sylt, så tillsätt även nån dl vatten.
Busenkelt!
Och gott blir det!
Just björnbär kokar inte sönder som så många bär, så det kan man köra
lite med stavmixern innan man kokar.
Sylten testades idag, till pannkakor, mums!
 
 

Syltettiketten (blå maskeringstejp) är kanske inte den allra snyggaste,
MEN, den är väldigt lätt att ta bort från flaskan / burken när innehållet
är slut och du vill använda den till något annat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0