Mandelbiscotti

 
 
Det har nästan gått en månad sedan jag sist uppdaterade, skämmes..
Jag vet inte vad jag ska skylla på, kanske att det är alldeles för skönt
att bara sitta ute i solen på altanen med en bok..
Nåja, dessa små godbitar bakade jag till senaste träffen i "fikaklubben".
Servera dem som en småkaka till kaffet, som tillbehör till glassen,
eller varför inte som italienarna, med ett glas dessertvin!
Ljuvligt goda och knapriga, och dessutom lättbakade!
Jag hackar alltid all mandel när jag bakar biscotti, för att det ska
vara lättare att skära längderna något så när snyggt.
 
 
MANDELBISCOTTI
 
250 g mandel
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 små ägg
ca 6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta mandeln i ugnen ca 10 minuter.
Grovhacka hälften (eller all) av mandeln.
Vispa smör och socker mjukt.
Blanda i ägg och mjöl, blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Blanda sist i alla mandel.
Forma degen till 6 ganska smala rullar, ungefär lika långa som plåten.
Lägg rullarna på 2 plåtar med bakpapper.
Platta till längderna med handflatan.
Grädda mitt i ugnen knappt 15 minuter.
Ta ut plåtarna och låt svalna något.
Skär längderna i sneda bitar.
Vänd snittytorna uppåt och grädda ytterligare ca 10 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0