Rulltårta med choklad och kokos

Kokos är ju alltid gott, men kanske lite annorlunda
i en rulltårta.
Men det blev väldigt gott i alla fall!
Smörkrämen blev lite hård, men låt bara rulltårtan ligga framme
en stund innan den ska ätas, så är det inga problem.
Receptet kommer från Hembakat.
 
 
RULLTÅRTA MED CHOKLAD OCH KOKOS
 
3 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
½ dl vatten
1 dl riven kokos
SMÖRKRÄM:
200 g smör, rumsvarmt
2 äggulor
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd ner
 det ihop med vattnet i smeten.
Vänd till sist ner kokos.
Bred ut smeten jämnt på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
Stjälp upp bottnen på bakplåtspapper, dra av pappret
och låt den svalna under bakduk.
Vispa ihop äggula och smör till smörkrämen.
Tillsätt övriga ingredienser.
Bred ut krämen på bottnen, rulla ihop rulltårtan.
Förvara rulltårtan i kylen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0